Haagse Westbroekpark om op te eten!
In Den Haag zijn alle parken groen, maar één park wordt groener dan alle andere. In het Westbroekpark, thuisbasis van de Parade en Foodtruckfestival Trek, wordt namelijk een verwaarloosde midgetgolfbaan getransformeerd tot een 3.400 m2 grote ecoproof stadstuin. En daar kun je straks letterlijk je tanden inzetten…
Het duurzame ‘Blossom in the Park’ concept van DGJ Architects & Landscapes, Wessel Tiessens Gebiedsontwikkeling en Café Blossom won onlangs de tender voor de herontwikkeling van het voormalige midgetgolfterrein. Fantastisch nieuws voor alle initiatiefnemers. En voor de stad zelf, want zij creëren een iconische ontmoetingsplek met restaurant, waar je vers uit de tuin eet, spannende workshops volgt of je baby stroller op de handrem zet voor een relaxed papa- of mama-momentje.
Groene kaart
Moestuintjes die kinderen laten zien dat wortels niet in plastic zakjes groeien? Een kas op zonne-energie? Regenwater dat wordt opgevangen om de gewassen te besproeien? De tuin is 100% ecoproof en onderstreept het groene karakter van de groen gele stad. Dat zie je ook terug op de menukaart. Er wordt straks gezond en met de seizoenen mee gekookt. Liefst met producten die zij zelf in de tuin opvoeden. Bovendien willen ze bezoekers trakteren op allerlei activiteiten. Denk aan een boerenmarkt op het grasveld. Of aan een ijsbaan in de winter. Het is dus niet ‘zomaar’ een horecaconcept, maar vooral een ontmoetingsplaats voor alle vaders, moeders, opa’s, oma’s en kinderen die groen een mooie kleur vinden. Dat er ook nog eens geweldig wordt gekookt, is bijna een extraatje!
Over Blossom in the Park
Blossom in the Park is de (werk)naam van een appelfris samenwerkingsverband. Partners zijn DGJ Architects & Landscapes, Wessel Tiessens Gebiedsontwikkeling (eerder betrokken bij de ontwikkeling van de ‘verborgen’ Zeeheldentuin in het Haagse Zeeheldenkwartier) en mede-zeeheld Café Blossom. Het Blossom in the Park concept liet 29 andere inschrijvingen achter zich.