In de Kombuis: Ich Bin Ein Hamburger
Al acht jaar lag het plan te rijpen. Stéphane Benjamins, getogen in het Statenkwartier, bezocht na zijn opleiding aan de middelbare school de Hogere Hotelschool. Die maakte hij niet af omdat er werk op zijn pad kwam. Leuk werk. Zijn eerste ondernemersstappen deed hij bij Caracter in de Nieuwe Schoolstraat.
Om daarna het tekort aan ervaring bij te schaven als manager in verschillende restaurants. Onder andere bij It Rains Fishes, maar ook bij wijnhandelaar Prins Wijn. De ervaring die hij bij deze bedrijven opdeed zie je terug in Ich Bin Ein Hamburger.
Een Franse bistro uit de dertiger jaren
Stéphane is nog jong, maar hij heeft geduld en heeft al die jaren zijn kans afgewacht om zijn plannen ten uitvoer te brengen. Die kans kwam toen hem het pand in de Prins Hendrikstraat werd aangeboden. Het restaurant in de Prins Hendrikstraat, een voormalige drukkerij, werd al eerder als bar/restaurant gebruikt, maar Stéphane heeft een draai aan het interieur gegeven waardoor je je er meteen thuis voelt. Alsof je in de dertiger jaren een Franse bar/bistro binnenloopt. In de chique lounge staan Engels ogende leren fauteuils en een Franse bar. Als je verder het restaurant inloopt kom je in een hoge ruimte met een zevental tafels met glanzend glaswerk en witlinnen tafelkleden. Een fraaie trap loopt naar de entresol met een zelfde hoeveelheid tafels. Het restaurant heeft vier kaarten, een menukaart, een dessertkaart, een kaart voor de bar, en een zeer uitgebreide kaart voor de meer dan tweehonderd wijnen die voor redelijke prijzen worden aangeboden. ‘Dat komt omdat ik kurkgeld vraag en niet met mijn prijzen een aantal keren over de kop ga waardoor de wijnen onbetaalbaar worden’, zegt Stéphane.
Menukaarten
De lunchkaart is eenvoudig, met vijf gerechten en drie soepen. De gerechten op de menukaart zijn redelijk geprijsd. Zo zijn de hamburgers verkrijgbaar vanaf € 14,75 en een mooie salade nicoise kost € 13,50. En de in de reviews veel geprezen Lamsburger staat op de kaart voor € 13,50. Er is ook aan de vegetariërs gedacht. Een Veggieburger kost slechts € 12,25. Volgens de reviews is het een minpuntje dat er ook een Double Duck Burger op de kaart staat, een Confit de Canard en een Terrine Foie Gras met vijgensaus, dat kan volgens hen echt niet meer in deze tijd. En dan bedoelen ze niet de Confit de Canard en ook niet de vijgensaus.
Ze komen overal vandaan!
Volgens Stéphane komen zijn cliënten zowel uit als van buiten het ZeeheldenKwartier. Ongeveer veertig procent van de clientèle bestaat uit expats. Het nog steeds ontbreken van een website is jammer, maar dat belet mensen niet om naar Ich Bin Ein Hamburger te gaan. Zelf woont Stéphane inmiddels ook in het ZeeheldenKwartier, evenals zijn nieuwe kok, Bart Spithof.
Do the Fish Shack!
Stéphane zit ondertussen niet stil. Samen met twee partners heeft hij zijn oog laten vallen op het voormalige pand van Sangram op de hoek van de Prins Hendrikstraat en de Tasmanstraat. The Fish Shack gaat dat heten. Hetzelfde principe als Ich Bin Ein Hamburger, maar dan met vis.
Veel buurtgenoten vinden de graffiti die aan de voorzijde van het pand boven de luifel is aangebracht, minder geslaagd, maar Stéphane houdt van contrasten en vindt het niet erg hoe er over hem gepraat wordt, als er maar over hem gepraat wordt. Zijn gerechten moeten perfect zijn. Een Hamburger ja, maar wel een perfecte Hamburger. Een perfecte Hamburger in een restaurant mét een erg mooi interieur. De mensen komen uiteindelijk voor het eten én voor de sfeer. Wij hopen dat The Fisch Shack op dezelfde manier iets gaat toevoegen aan het ZeeheldenKwartier..
Fotografie: Eva Rietbergen
Geweldige, ga ik per direct doen d.d. 10 mei doen.
Nu nog afwachten of het uberhaupt lekker is! Dat zit wel goed schat ik in.
Vriendelijke groet,
Yolande Vloemans