Passie
Henk van de Gall & Gall
Henk de Graaf nu 65, is al 43 jaar in loondienst bij Gall & Gall en sinds 2006 werkzaam als manager bij de Gall & Gall op de Elandstraat.
Hij vindt zijn werk, advies geven over wijn en sterke drank en het omgaan met allerlei klanten nog steeds heel leuk, evenals het opleiden van zijn personeel. Natuurlijk zijn er ook wel eens mindere dagen. Mooiweer-dagen, of ingewikkelde klanten, of jongeren onder de 18, die hij weigert te helpen, maar over het algemeen staat hij met veel plezier zijn klanten te woord als ze voor een speciaal gerecht of gelegenheid zijn wijnkeuze willen horen.
Zijn passie begon door een jaarstage van de Middelbare Detailhandelsschool bij de Duitse drankenhandel Mühlensiepen in Düsseldorf. Het was een mooie authentieke winkel. Je liep er in 3-delig pak, want er kwamen veel hoge heren. Je moest Duits praten, ook al waren het Nederlandse toeristen op een Rijnreisje, en je leerde allerlei Duitse wijnen proeven op de zaterdagnamiddag. Daar heeft hij veel van de branche geleerd, ook van klanten als ze om zijn advies vroegen wat hij, weer terug in Den Haag, mooi in praktijk kon brengen toen hij een tijdje bij drankhandel Aquilair werkte, hoek Zoutmanstraat/Piet Heinstraat.
Door diverse fusies ontstond Gall & Gall, zelfstandig onderdeel van Ahold Delaize, en werd Henk vanaf dat moment winkelmanager.
Henk leidt zelf zijn personeel op: ze moeten representatief zijn, in het team passen, de NIX18-regels hanteren en met kennis van zaken de klanten helpen. De leukste klanten vindt hij: “die hebben respect, ze maken een praatje of stellen vragen. De minst leuke zijn bezig met hun mobiel, groeten niet, blijven in hun mobiel praten maar kijken wel of ik ze goed afreken”.
Nawoord van buurvrouw Gerda: “Henk is een hartstikke leuke vent. Geeft goed advies. Kan lekker babbelen en met zachte hand moeilijke klanten de winkel uitwerken!”
Beste Henk.
heb jouw vandaag gemist. hoorde dat je ziek ben
spoedig herstel