In de Kombuis: Savanna
Vanaf begin 2017 is Daan van Ginneken de trotse nieuwe eigenaar van Savanna, dat onder leiding van de vorige eigenaars Hans en Panda was uitgegroeid tot een laagdrempelig bruin café met een centrale buurtfunctie en een geheel eigen karakter met jazz op donderdagavond. De eerste maanden heeft Daan, met behoud van het karakter van Savanna, kleine aanpassingen doorgevoerd in het interieur – fris verfje op de wanden en andere lampjes – en meer aandacht geschonken aan de bediening. Het gaf hem ook de gelegenheid om goed na te denken over welk concept goed bij Savanna past. Toen het terras in maart open ging was het rennen geblazen en snel personeel bijschakelen. De trouwe Savanna-gasten kregen in de gaten, dat er geleidelijk werd toegewerkt naar het concept van een Grand Café gericht op “Beer & Food”. Het accent ligt op meerdere speciale bieren op de tap en een menukaart die daarop is afgestemd: een Grand Café waar gastvrijheid en toegankelijkheid voorop staan en iedereen zich thuis voelt. Of je nu komt voor een kopje koffie met je krantje in het zonnetje op het terras zondagochtend, of gewoon lekker wilt eten, of als je iets te vieren hebt met je vrienden of collega’s: bij Savanna kan het allemaal.
Vanaf november is Chefkok Ronald Tettero Savanna komen versterken om het concept “Beer & Food” verder uit te bouwen. Beide mannen zitten boordenvol ideeën om het voor de gasten nog aantrekkelijker te maken. ‘Supervers en huisgemaakt’ voert nu de boventoon. De varkensschouder en zalm komen uit de eigen rookkast en dat verschil proef je. Ronald kan zijn creativiteit geheel uitleven en wil gasten graag verwennen met (h)eerlijke gerechten. En dat hebben ze gemerkt: voor degenen die het nog niet is opgevallen, Savanna wordt steeds gezelliger.
Daan hecht aan de centrale buurtfunctie van Savanna en draagt actief bij aan evenementen en activiteiten op het plein. Aan plannen voor 2018 geen gebrek. Er komen nog meer speciale bieren op de tap, het interieur krijgt een opfrisbeurt en de keuken wordt uitgebreid om gasten nog beter te verassen met een uitdagende menukaart. Het is leuk om te merken dat het enthousiasme waarmee de bediening het de gasten naar de zin maakt bijdraagt aan de gezellige sfeer, die zo eigen is aan Savanna. Iedereen is altijd welkom.
Ik heb de indruk gekregen, dat Daan en Ronald voor 2018 nog meer verrassingen in petto hebben, die ze nog even voor zichzelf houden. Reden te meer om snel kennis te maken met wat er allemaal voor heerlijks te beleven is in een herboren Savanna.
Grand Café – Restaurant Savanna
Prins Hendrikplein 10
2518 JB Den Haag
070 345 4362
www.savanna.nu
Openingstijden: 11.00 – 24.00 uur
We gaan er een keer eten om te proeven en als het bevalt komen we terug. Het zou mooi zijn als ook de jazz terugkomt op donderdagavond.