Verdichting van de wijk
Het Zeeheldenkwartier wordt voller en drukker. Dit is leuk voor de middenstand en voor de buurtactiviteiten die georganiseerd worden in de wijk, maar er zitten ook nadelen aan voor de buurtbewoners.
De splitsing van huizen, dak-uitbouwen, tuin-uitbouwen en extra woonlagen op huizen heeft een aantal gevolgen voor het Zeeheldenkwartier.
Een van de gevolgen is overbewoning van de wijk.
Door de overbewoning van de huizen komt de brandveiligheid in het geding. Ook ontstaat er geluidsoverlast door de verschillende bewoners die in een huis wonen. De parkeerdruk wordt verhoogd omdat er per huis soms wel drie tot vier auto’s geparkeerd moeten worden.
Doordat er zoveel verschillende mensen in het ZeeheldenKwartier wonen, kamerbewoners, studenten, gezinnen en expats, is er geen idee meer hoeveel mensen er werkelijk verblijven. De buurtcohesie in de wijk verdwijnt.
Door de uitbouwen in tuinen en op daken komt er ook veel minder zon in de tuinen. Het groen verdwijnt uit de wijk, dit is schadelijk voor mens en milieu.
Tot slot wordt het 19de eeuwse karakter van het ZeeheldenKwartier aangetast door de uit- en opbouwen en uiteindelijk zal door deze ontwikkelingen de huizenprijs ook flink dalen.
Genoeg redenen voor De Groene Eland en bewonersorganisaties uit andere wijken rond het centrum, om bij de Gemeente aan de bel te trekken. Zodat de vergunningsplicht gehandhaafd blijft en dat kamerverhuur, ontstaan door splitsing, wordt verboden.